Proeverijen

Een proeverij is de ideale manier om kennis te maken met gedistilleerd of je kennis te verdiepen. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Om een beetje een idee te geven van mogelijkheden en prijzen heb ik er hieronder een aantal uitgewerkt. Als je interesse hebt, kun je achter de beschrijving via het formulier boeken. Mocht je vragen hebben dan kun je uiteraard altijd contact met me opnemen. Klik hier voor meer informatie.

Basisproeverij

 

Tijdens een proeverij van ten minste anderhalf uur leg ik jullie uit wat whisky is en hoe het wordt gemaakt. Verschillende smaken en geuren behandel ik aan de hand van ten minste 6 whisky's van verschillende distilleerderijen en met verschillende smaakprofielen. De kosten van een basisproeverij zijn beperkt en beginnen vanaf
€ 15* (incl. btw) per persoon. Klik hiernaast op aanvragen om vrijblijvend een offerte of meer informatie aan te vragen.


Premium
Proeverij

 

 
 

Jenever en Gin
(evt naast whisky)

Zin om dieper in te gaan op waar geuren en smaken van whisky vandaan komen? Of toe aan whisky die de basis ontstijgt? Duurdere flessen? Onafhankelijke bottelingen of smaakextremen? In ongeveer anderhalf uur neem ik je mee langs nieuwe ervaringen en verrassende smaken en geuren. De kosten van een premium proeverij zijn afhankelijk van jullie wensen, maar beginnen bij
€ 35,00* (incl. btw) per persoon. Klik hiernaast op aanvragen om vrijblijvend een offerte of meer informatie aan te vragen.

 

Jenever en gin zijn helemaal terug! En terecht. Er worden heel mooie jenevers, korenwijnen en gins gemaakt. Van boterzacht tot heel uitgesproken. Maak kennis met dit oer-Hollandse product en zijn (van oorsprong) Britse broertje. Eventueel in een proeverij samen met whisky om de verschillen en overeenkomsten tussen beide dranken te leren kennen. Deze proeverij kan ik aanbieden vanaf €15,00* (incl btw) per persoon. Klik hiernaast op aanvragen om vrijblijvend een offerte of meer informatie aan te vragen.

 
IMG_5071.JPG
 

Blinde Proeverij

 

Een groot deel van je smaak- en geurbeleving wordt bepaald door je verwachtingen. Doordat je een fles ziet staan, de kleur ziet van de drank die in de fles zit en bijvoorbeeld de tekst op de fles leest, vorm je een oordeel over hetgeen je denkt te gaan proeven. Dat is heel nuttig, maar kan ons ook in de weg zitten. Het is heel verrassend wat er gebeurd als je niet weet wat je gaat proeven. Het veranderd echt je beleving en je zult ervan staan te kijken hoeveel invloed het op je heeft. In een 'blinde' proeverij krijg je minstens 6 whisky's te proeven zonder dat ik je vooraf vertel welke whisky's het zijn. Geen wedstrijd (hoewel dat ook mag) maar samen beleven en ontdekken. De kosten van een blinde proeverij zijn afhankelijk van jullie wensen, maar beginnen bij € 25,00* (incl. btw) per persoon. Klik hiernaast op aanvragen om vrijblijvend een offerte of meer informatie aan te vragen.


Verticaal
(één distilleerderij)

 

 

De meeste distilleerderijen maken meerdere producten.  Jongere en oudere whisky's, verschillende peating levels, verschillende houtrijpingen. Het is erg leuk om ven één en dezelfde distilleerderij verschillende expressies naast elkaar te proeven. Wat zijn de verschillen? Wat zijn de overeenkomsten? De kosten van een verticale proeverij zijn afhankelijk van jullie wensen, maar beginnen bij € 19,95* (incl. btw) per persoon. Klik hiernaast op aanvragen om vrijblijvend een offerte of meer informatie aan te vragen.


Referentie
Proeverij

 


 
 

Maatwerk

 

Geuren en smaken beschrijven kan soms erg lastig zijn. Er vervolgens met anderen zinnig over communiceren is vaak een nog grotere uitdaging. Het mooie is dat het wel te leren is. Gewoon door het te doen. In een proeverij met verschillende whisky's zorg ik voor bijpassende referentiegeuren en smaken door bijvoorbeeld fruit, brood en vanille mee te nemen. Tijdens de proeverij ga je in groepjes, of als groep, aan de slag om de verschillende whisky's te voorzien van smaaknotities. Een leerzame en leuke ervaring. De kosten van een referentieproeverij zijn afhankelijk van jullie wensen, maar beginnen bij € 30,00* (incl. btw) per persoon. Klik hiernaast op aanvragen om vrijblijvend een offerte of meer informatie aan te vragen.


Heb je speciale wensen, wil je een combinatie van bovenstaande mogelijkheden of wil je een echt bijzondere proeverij regelen dan kan dat natuurlijk ook. Neem contact op om vrijblijvend je wensen en vragen te bespreken. 

 
 

* De genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen, gebaseerd op een proeverij met 30 deelnemers, en dus indicatief. De kosten van een proeverij zijn mede afhankelijk van het aantal deelnemers, eventuele reiskosten, een lokatie en de gewenste whisky's. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Als een proeverij in de buurt (20km straal) van Nijmegen word gehouden dan reken ik geen reiskosten. Daarbuiten reken ik €0,19 per kilometer.