Comedus, wat is dat?
 

Comedus is latijn voor fijnproever. Het vat samen hoe ik bezig ben met gedistilleerd in het algemeen, en whisky in het bijzonder. Ik ben en blijf namelijk vooral liefhebber.

Als whiskygids ben ik al 13 jaar betrokken bij het Internationaal Whiskyfestival in Den Haag. In 2005 gaf ik mijn eerste proeverij en ik ben één van de bedenkers en initiatiefnemers van Maltstock, een jaarlijks internationaal whiskyevenement. In 2015 heb ik besloten om de proeverijen meer professioneel op te pakken. Hieruit ontstond Comedus.

Het is heerlijk om samen met anderen te genieten van de prachtige distillaten die te krijgen zijn. Daarnaast is het leuk om de mooie verhalen die er zijn over de producenten en hun producten te delen. Ik schroom daarbij niet om hier en daar een mythe door te prikken.

Ik kijk ernaar uit om ook jou of jullie een keer te mogen meenemen in mijn passie voor deze producten! 

Bob Wenting

Ik ben Liquorist® van de Wijnacademie

'Een Liquorist is bij uitstek de specialist van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren. Ook over cocktails en longdrinks kan hij/zij goede voorlichting geven aan de consument.'

Ik ben Tutor van The Whisky Ambassador

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky in Schotland. De trainingen zijn bedoel voor personeel van slijterijen, groothandels en bars. De cursus is erop gericht dat deze mensen met uitgebreide basiskennis van het product op zak zich zeker kunnen voelen om klanten echt te kunnen helpen bij het maken van een keuze. Daardoor helpen ze niet alleen de klant, maar ook hun bedrijf.