Back to All Events

Breda - Advanced Whisky Ambassador


  • Whisky en Gin 18 Nieuwe Ginnekenstraat Breda, NB, 4811 NR Netherlands (map)

De Advanced Whisky Ambassador leert je in detail wat Schotse whisky is, hoe het wordt geproduceerd, hoe de smaken en aroma’s ontstaan en waarom het de meest diverse drank ter wereld is.

…en meer!

(This course will be delivered in Dutch)

De Advanced Whisky Ambassador is een meerdaagse cursus en de logische vervolgcursus van The Whisky Ambassador. De cursus gaat uitgebreid in op de details van de volgende onderwerpen:

  • Malting/ Mouten

  • Milling/ Schroten

  • Mashing/ Beslag maken

  • Fermentation/ Vergisting

  • Distillation/ Distillatie

  • Maturation/ Rijping

  • Blending and Bottling/ Whisky mengen en Bottelen

  • Sensory analysis/ Aroma herkenning

Bij het behandelen van de bovenstaande onderwerpen gaan we in op de processen en waarom die belangrijk zijn bij de productie van whisky. De centrale vraag is altijd: hoe dragen de processen bij aan de productie van whisky en de aroma’s en smaken van whisky?

Naast theoretische kennis ligt de focus ook op leren door ervaren. We gaan tijdens de cursus aan de slag met aroma’s, we gaan uiteraard proeven, en we gaan een distilleerderij bezoeken.

Toelating

Omdat de advanced cursus basiskennis van whisky veronderstelt, raden we aan eerst de Whisky Ambassador cursus te volgen of een vergelijkbare training op het gebied van whisky of distillaten. De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

Examen

Aan het eind van de cursus is er een theoretisch examen. De cursusinformatie is voornamelijk in het Engels, het examen kan in het Nederlands óf Engels worden afgelegd. Het examen duurt maximaal een uur en bestaat uit 50 meerkeuzevragen waarvan je 70% (35 vragen) goed moet beantwoorden om te slagen.

Als je slaagt

Als je de cursus met succes hebt voltooid mag je je met trots een Advanced Ambassador van dit prachtige product noemen! Je krijgt van ons een certificaat en een reversspeld om dat te kunnen aantonen. Deze worden je na de officiele uitslag toegestuurd. Het certificaat is in de UK geregistreerd bij de BIIAB.




Earlier Event: October 5
The Whisky Ambassador - Breda
Later Event: October 23
The Whisky Ambassador - Amsterdam