The Whisky Ambassador

"Bob, bedankt voor de geweldige proeverij en de zeer interessante informatie!" "Ik heb veel geleerd én een leuke avond gehad". Dit krijg ik vaak te horen en natuurlijk doet het me enorm goed als mensen de proeverij die ze hebben gehad leuk hebben gevonden! Dat ze er nog iets van hebben opgestoken is natuurlijk mooi meegenomen. Maar het bracht me ook bij een idee: Wat zou het mooi zijn als ik de kennis die ik heb ook formeel zou kunnen overdragen. En dan het liefst daar waar het echt uitmaakt, voor mensen die dagelijks met het product te maken hebben. 

Vandaag heb ik de eerste stap gezet in die richting en ik ben Tutor van The Whisky Ambassador geworden. 

The Whisky Ambassador is de eerste officieel geaccrediteerde opleiding op het gebied van whisky in Schotland. De trainingen zijn bedoeld voor personeel van slijterijen, groothandels en bars. De cursus is erop gericht dat deze mensen, met uitgebreide basiskennis van het product op zak, zich zeker kunnen voelen om klanten echt te kunnen helpen bij het maken van een keuze. Daardoor helpen ze niet alleen de klant, maar ook hun bedrijf. 

Binnenkort is deze cursus dus ook in Nederland te volgen. In het Nederlands, en in het Engels. Meer informatie volgt, maar mocht je meer willen weten neem dan contact met me op.