Zoete dromen

Ik zal eerlijk zijn. Ik heb een soort van haat - liefde verhouding met likeuren en cocktails. Aan de ene kant word ik altijd betoverd door de fantastische geconcentreerde aroma's en mooie kleuren van likeuren en de show die gepaard gaat met het samenstellen van een cocktail. Aan de andere kant ben ik geen fan van zoetigheid in mijn drank. En met een minimum suikergehalte van 100 gram per liter is dat lastig.

Toch heb ik afgelopen maandag echt genoten, en veel geleerd, toen we in het kader van de Liquoristenopleiding bij de Koninklijke de Kuyper mochten rondkijken en mee zijn genomen in de wereld van likeuren en cocktails. Wat een mooi bedrijf is dat! En wat een mooie producten maken ze! 

Als klap op de vuurpijl mochten we onze eigen likeur samenstellen. Je kunt raden hoe die van mij in elkaar zat: minimum suiker, maar mooie aroma's. Curacaosinaasappel, jeneverbes en kruidnagel. Op 65% alcohol voor de nodige kracht en scherpte die ik nou eenmaal lekker vind en zodat je m kunt gebruiken in een krachtige cocktail. 

Het bezoek was op één les na het sluitstuk van de opleiding. Nog twee maanden leren en oefenen en dan hoop ik het Liquoristen logo te mogen voeren. Ik neem nog een nipje van mijn eigen cocktail en droom er nog maar even van. 

IMG_0937.JPG
IMG_0946.JPG